Dnešním dnem končí modlitební týden. Skončily také naše naděje na zázrak. Nejčastěji vyslovovaná modlitba za uzdravení našeho bratra Petra Kimlera nebyla vyslyšena. Naše cesty nejsou Jeho cesty. O to více nás oslovil úkol sobotní školy s názvem „Kristovo vítězství nad smrtí“, který byl pro nás velkým povzbuzením. „Avšak Kristus byl vzkříšen jako první z těch, kdo zesnuli. A jako vešla do světa smrt skrze člověka, tak i zmrtvýchvstání.“ (1K 15,20.21)

Vzkříšení Ježíše Krista tvoří základ křesťanské víry. Kristova smrt bez vzkříšení by nám nebyla nic platná. Během své pozemské služby Kristus předpověděl nejen svou smrt na kříži, ale také své zmrtvýchvstání. Velekněží a farizeové tato Ježíšova prohlášení znali, a přestože jim nevěřili, „pro jistotu“ učinili opatření, která měla zabránit učedníkům, aby vzkříšení zmanipulovali. Všechna bezpečnostní opatření přijatá k udržení Ježíše bezpečně uloženého v hrobě v konečném důsledku způsobila, že jeho vítězství nad smrtí a zástupy zla bylo ještě viditelnější a slavnější. Ve chvíli, kdy Ježíš zemřel, „mnohá těla zesnulých svatých byla vzkříšena“. Tito svatí byli vzkříšeni v oslaveném těle jako svědci Kristova vzkříšení a jako předobraz těch, kteří budou vzkříšeni na konci věků. Ježíš křísil mrtvé i za své pozemské služby. Vzkřísil syna vdovy z Naim, Jairovu dceru a Lazara. Ti ale nebyli nesmrtelní. I po vzkříšení je čekala smrt. Mrtví, kteří vyšli z hrobu při Kristově vzkříšení, však vstali k věčnému životu. Vstoupili s ním do nebe jako důkaz jeho vítězství nad smrtí a hrobem.

V druhé části bohoslužby jsme si přečetli poslední přednášku modlitebního týdne a společně s kazatelem Hynkem Donou jsme se zamýšleli nad tím, jakou zvěst bychom měli nabídnout těm, kteří ještě o Pánu neslyšeli. Audio záznam si můžete poslechnou na našem webu pod odkazem „Kázání“.

Na ukončení Modlitebního týdne jsme uspořádali společný oběd. Potěšili jsme se vzájemně u skvělé polévky a zákusku s kávou. Mnoho radosti přinesla malým i odrostlejším hra Biblického pexesa. Děkujeme Pánu za požehnanou sobotu.