Jedna lidová pranostika říká: „Když zimní chlad, tu každý mlád“. Zima se dnes začala konečně odívat do sněhového hávu, a také v modlitebně je mírně chladněji – díky úsporným opatřením. Ale tím se vlastně otužujeme, upevňujeme zdraví, a tudíž i mládí. Takže pranostiku vlastně plně naplňujeme.

Sobotní škola byla plně v režii manželů Petrovičových. Bratr Jenda nám přečetl své shrnutí minulého úkolu a sestra Anička s námi probrala nové téma s názvem „Svody na konci času“. Uvažovali jsme o některých podvodech poslední doby před druhým Kristovým příchodem, vycházejících ze směsi mystiky, zážitků blízké smrti, reinkarnace, vyvolávání duchů mrtvých, uctívání předků a dalších.

Nacházíme se v adventním čase. A z tohoto důvodu se ve svém dnešním kázání z Božího slova bratr Jaromír Juřínek zabýval adventní dobou a vánočními svátky. Pokud se chcete dozvědět více, zaposlouchejte se do audio nahrávky na odkazu Kázání.

V poslední době se velmi často scházíme i po dopolední bohoslužbě. Společný oběd a sdílení utužuje vztahy mezi námi, členy sborečku. Je nám posilou a povzbuzením v čase, kdy se potýkáme s problémy. Je nám potěšením v čase, kdy prožíváme radost a můžeme se o ni podělit. Díky Pánu za naše malé společenství.