Nad naším Valašskem se rozprostřela nádherná bílá zima. Příval sněhu je pro mnohé radostí. Řada z nás se však obávala cesty po ne vždy dobře prohrnutých silnicích, a tak i když jsme dnes mohli ve sboru přivítat vzácnou návštěvu – hospodáře Moravskoslezského sdružení Jaroslava Stejskala, naši bratři a sestry ze vzdálenějších koutů se z těchto důvodů nezúčastnili.

Sobotní školou s názvem Na pevném biblickém základu nás provedl bratr Bohumil Mroček. Před druhým příchodem Krista se svět sjednotí jak v oblasti pravdy a hlásání evangelia, tak v oblasti zla a bludu. Lidé odvrátí sluch od pravdy a přikloní se k bájím. Bůh však chce, abychom byli zase dokonalí, tak jak nás stvořil. Touží nás přetvořit, abychom jeho obraz odráželi po stránce duchovní, duševní, tělesné i společenské. Proto nám dal vzor – Ježíše Krista. Dílem vykoupení je navrátit lidským bytostem jejich původní stav, včetně jejich tělesného zdraví. Tato obnova je celoživotním procesem, který se završí až při Kristově druhém příchodu. Pokud chceme, aby se změnilo naše chování, musí se nejprve změnit naše mysl. Duch svatý vlévá do našich srdcí Boží lásku, vede nás ke skutečné zkušenosti spasení, uvádí nás do celé pravdy a dává nám sílu naplnit poslání evangelia. Každý den bychom měli být připraveni na Ježíšův návrat, protože „dnešek“ by mohl být naším posledním dnem. Každý den bychom měli být připraveni na Ježíšův návrat, protože „dnešek“ by mohl být naším posledním dnem.

Kázáním nám posloužil bratr Jaroslav Stejskal. Nejprve nás seznámil se svou zkušeností s přiznáním se našeho Pána k církvi – i přes problémy s covidem, kdy byly naše modlitebny opuštěné, bylo na desátcích vybráno více, než kdykoliv dříve.

Samotné kázání začínalo příběhem o narození Ježíše Krista. Ale to nebyla hlavní myšlenka. Ta se týkala prorokyně Anny, která byla vdovou až do svého osmdesátého čtvrtého roku. Nevycházela z chrámu, ale dnem i nocí sloužila Bohu posty i modlitbami. Na jejím příběhu nám bratr ukázal, že Bůh počítá i se starší generací. I staří by měli chválit Boha, sloužit Mu a mluvit o Něm. Audio záznam kázání najdete na našich stránkách.