Dnes jsme prožili první společnou sobotu roku 2023 v naší modlitebně. Cestou do sboru nás doprovázelo skoro jarní sluníčko, jako by nás chtěla i příroda ujistit, že ten nový rok bude radostný a prozářený Boží přítomností.

Na zahájené sobotní školy jsme shlédli prezentaci Jendy Petroviče shrnující nejdůležitější myšlenky úkolů minulého čtvrtletí. Do úkolu nového jsme se vrhli spolu s Petrem Chárou.

Úkoly mají souhrnný název „Nad málem jsi byl věrný…“ . Budeme se věnovat Božímu ideálu pro náš vztah s ním. Budeme studovat, jak si můžeme vybudovat hlubokou a pevnou důvěru v Boha, která vytrvá i v době krize. Taková důvěra se však nerodí ze dne na den. Věrnou správou svěřených darů se můžeme připravovat už nyní na cokoliv, čemu budeme muset čelit v budoucnosti.

Před několika měsíci jsme se věnovali velmi podrobně Božím smlouvám. Stejné téma jsme probírali i tento týden. Vztah Boha k lidem je v mnoha případech popsán jako Boží smlouva, z které plynou jak jednostranné Boží závazky, tak oboustranné závazky smluvních stran. Často se v této souvislosti setkáváme s formulací: „Jestliže budeš opravdově poslouchat Hospodina, …“ Pozornost jsme věnovali smlouvě o spasení a smlouvě o desátcích. Na našich stránkách si můžete přečíst shrnutí toho nejdůležitějšího z úkolu.

Kázáním z Božího slova nám posloužil kazatel našeho sboru Hynek Dona. V souvislosti se začátkem nového kalendářního roku se zamýšlel nad změnami v našich životech. Samotný rok, ani my nejsme změn schopni. Pouze v Ježíši Kristu je jediná cesta. Dokladem toho jsou bezdomovci, kteří se scházejí v naší modlitebně. Jejich řady rostou, jejich životy se mění. To vše díky tomu, že postupně přijímají Božího Syna. Audio záznam kázání opět najdete na našich stránkách.

Kázáním dnes bohoslužba nekončila. Čekalo nás ještě novoroční posezení s programem, který byl – vzhledem k ubývající mládeži – s napětím očekáván. Jak vše dopadlo? Čtěte v dalším článku.