Druhé alianční shromáždění se uskutečnilo 24.ledna 2023 v římskokatolickém kostele v našem městě. Chladivá zima uvnitř honosně zdobeného chrámu rozhodně nekorespondovala s náladou všech přítomných. Na setkání brášků a sestřiček z různých církevních ohrádek se každoročně všichni těšíme.

Pod vedením faráře Pavla Stefana jsme si zazpívali spolu s chválící skupinkou v čele s frontmanem Bohdanem Mikuškem několik písní. Při čtení z Písma jsme zamířili do knihy proroka Izajáše 1, 12.-18. Hlavní myšlenky textu korespondovaly s následným kázáním Radka Palackého,  kazatele Církve bratrské a lektora certifikovaných programů primární prevence KAM,z.s. Řadu let se věnuje problémové mládeži z ulice a snaží se trénovat jejich odvahu, důvěru a schopnosti. Každodenně se setkává s těmi, kdo potřebují pomoc jiných, kdo jsou opovrhováni. Pán Ježíš nás vede právě k zájmu o takové lidi, k soucitu, k obětavosti a k lásce.

Blok byl zakončen opět několika písněmi vyznávajícími díky našemu Pánu, modlitbami a za praktickou ukázku toho, jak jsme přijali myšlenky kázání, je možné považovat sbírku pro Citadelu. S pokorou a vděčností jsme přijali požehnání z ústa bratra Stefana, a potom už naše kroky zamířily na faru, kde jsme v duchu starozákonního zvyku ukončovat bohoslužbu agapé společně obestoupili stůl s nejrůznějšími dobrotami. A jako je všude plno povídání, veselých pozdravů a smíchu při rodinném setkání, i zde – bez ohledu na církevní ohrádku –  tomu bylo stejně. Za dobu trvání aliančních bohoslužeb a jiných ekumenických akcí jsme navázali řadu nádherných přátelství. I za to patří dík našemu milujícímu Bohu.