Ani jsme se nenadáli a měsíc leden je za námi. Byl naplněn tolika akcemi, že utekl jako voda. Dnes jsme se v sobotní škole zaměřili na „Dary a dávání“. Úkolem nás velmi zajímavým a svižným způsobem provedl František Tomanec.

Kromě desátků se v Písmu mluví o různých typech darů, které můžeme vnímat jako určitý druh oběti. Ty Boží lid přinášel z toho, co mu zůstalo po vrácení desátků. Právě zde začíná štědrost. Motivací k dávání je především dar sebeobětování Ježíše Krista, ale také láska k lidem nebo zdravý vztah k majetku. Bůh hodnotí dar podle pohnutky, lidé podle ceny. Ideálně by měl každý přinést dar přiměřený jeho možnostem. Součástí bohoslužby o významných svátcích bylo odevzdání desátků a darů. Služba v chrámu byla ustanovena Bohem, a proto si vyžaduje naši podporu. Nebeské knihy zaznamenávají i finanční věrnost členů Boží rodiny. A zaznamenávají se i pohnutky, které vedly k dávání.

Kázáním z Božího slova nám posloužil Jiří Kloda ze sboru Vsetín. Ve své úvaze se vrátil do doby vánoc, kdy jsme na nejrůznějších místech mohli vidět připomínku narození našeho Pána – figurální Betlémy. A právě o Betlému dnešní zamyšlení bylo. Dozvěděli jsme se mnohé z historie tohoto města, připomněli jsme si starozákonní osobnosti spojené s touto oblastí, i události z doby před více než 2tis let. Audio záznam najdete na našich stránkách.

Před námi je třetí alianční večer. Sejdeme se v úterý v evangelickém kostele, abychom spolu s pastorem Církve apoštolské přemýšleli o Žalmu 23.