Poslední alianční setkání tohoto roku se konalo v naší modlitebně CASD. Bylo krásné dívat se na zcela zaplněné lavice. Při hledání toho nejlepšího místečka procházeli návštěvníci okolo panelů s fotografiemi z minulých setkání a neopomněli si je prohlédnout. Někteří vynalézaví si dokonce sedli hned vedle toho panelu, na které byla právě jejich fotka.

Hlavní slovo měl náš vedoucí sboru Pavel Pimek. Připomněl téma letošních společných bohoslužeb – žalm 23, a společně jsme v modlitbách prosili nejen za požehnání dnešního večera, což se do puntíku splnilo, ale také za jednotu křesťanů, toleranci a lásku mezi sourozenci z různých denominací. Chválící skupinka už toto smýšlení jistě má, protože byla čistě ekumenická – 3 adventisté, 1 katolík a 1 evangelík. I přes rozdílnost církevních ohrádek jim to „šlapalo“ velmi dobře.

Možná je to pouhá náhoda, možná jsou to sympatie faráře Církve římskokatolické Pavla Stefana k naší církvi, ale již několikátý rok po sobě složil svým zamyšlením v prostorách našeho sboru právě on. A stejně jako v minulých letech nezklamal. Jak sám říká – kázání se lehce zapomene, ale vtipy dokreslující kázání ne. A toho se také držel. Svou úvahu okořenil vtipy nejen křesťanskými, ale i židovskými. Jistě si všichni přítomní při vzpomínce na ně upamatují, že by naše modlitby a Bůh měly spolu souviset, co je to „žít s Ježíšem“ jaký by měl být náš postoj k bratrům z jiných „ohrádek“, jak by naše dary neměly mít nic společného s mamonem,  a že nás Pán neopouští v žádné situaci.

Součástí aliančního shromáždění jsou také společné modlitby, sbírka pro potřebné, a u nás adventistů i nezbytné „kolečko“, kterým obvykle začínáme a končíme sobotu, ovšem pro tuto příležitost jsme si takto zahájili společně další rok, ve kterém se chceme scházet na nejrůznějších ekumenických akcích a rozvíjet mezidenominační přátelství.

Jak jinak než společným agapé zakončit takové krásné setkání ! Stůl plný dobrot slaných i sladkých přilákal všechny přítomné. Po chvíli je ovšem z malého sálu vytáhl zpět do modlitebny zpěv. To se písniček milovní bratři a sestry sesedli, aby si společně zazpívali, a to nejen chvály, ale i folkové písničky z dob našeho mládí. Atmosféra setkání byla úžasná, nálada přátelská, takže ještě ve 21 hodin se nikomu nechtělo domů. Vytvořili jsme si tak trochu nebe na zemi J, a jsme za tyto chvíle vděční.

Kéž nám Pán žehná a za rok se sejdeme opět.