Dnes při vstupu do modlitebny nabyli příchozí dojmu, že vstoupili do pracovního procesu uklízecí firmy – všechno zařízení jídelny bylo nakupeno v zadní části modlitebny. Důvodem je rekonstrukce podlahové krytiny, která již dlouho a intenzivně volala po výměně. Konečně jsme se dočkali a těšíme se na příští sobotu, kdy se budeme moci po nové podlaze projít.

Učitelem sobotní školy byl dnes Petr Chára. Když se na úvod zeptal, co jsme prožili v týdnu nového a vyzval k odpovědi ty, kteří ve sboru dlouho nebyli, kandidáty číslo jedna se stali manželé Mirek a Áša Válkovi, kteří k nám zavítali po mnoha letech ze své současné domoviny Švýcarska. Česky mluvit nezapomněli, přátelské vztahy zůstaly zachovány, a tak jsme si měli o čem povídat.

Úkol měl název „Sobota a čas konce“. Již při stvoření světa stanovil Bůh sobotní den jako den odpočinku a společenství s Ním. Potvrzena byla tato skutečnost po potopě, a ani v dnešní době se nic nezměnilo. Zamýšleli jsme se nad tím, jaký má sobota význam v průběhu dějin až do doby konce, jak by měla být prožívána, jaká nám přináší požehnání. Sdělili jsme si řadu zkušeností ze svých životů. „Zachovávání soboty jako sedmého dne dokazuje naši víru, že Ježíš je hoden toho, okazuje naši víru, že Ježíš je hoden toho, abychom ho uctívali jako našeho Stvořitele. Je znamením, že přijímáme Desatero jako Bohem inspirované principy pro život v plnosti. Zákon je základem Boží vlády a zjevením jeho charakteru, a proto se stává normou a kritériem soudu. Naše věrnost přikázání soboty je uznáním našeho závazku žít život podřízený Stvořiteli.“

Před kázáním byly všechny maminky obdarovány krásnými květinami při příležitosti Svátku matek. Naši muži tím udělali velkou radost.

Příspěvek před kázáním měl dnes bratr Ján Petrovič. Zamýšlel se nad otázkou pravdy. Co je to pravda? Je to přesný popis skutečnosti. Ale jak moc je přesný? Nevnášíme do popisu své názory, přání, nezkreslujeme ji? Bible hovoří: “ Já jsem ta cesta, pravda i život. Nikdo nepřichází k Otci než skrze mne. „ Pouze Ježíš je tou jedinou a čistou pravdou. Pokud chceme žít život v pravdě, musíme ho žít s Ježíšem.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Hynek Dona. Nejprve se nám připomenul postavu matky v Bibli, a postoje dětí – mladých – dospělých k maminkám. Ve svém zamyšlení potom hovořil o příběhu ženy, která trpěla 12 let krvácením. Za Ježíšem šlo mnoho lidí, tlačili se na něho. Jemu to nevadilo. Přišla tam i tato žena, která byla vyřazena ze společnosti, měla bolesti a trápení. Vyzkoušela mnoho lékařů, za uzdravení dala všechen svůj majetek, ale pomoci se nedočkala. Vyhledala Ježíše. Už neměla co ztratit. Slyšela o Jeho moci a rozhodla se Ho dotknout a nechat se uzdravit. Pán nám nabízí uzdravení ze všech problémů a bolestí. Ale musíme to být my, kdo udělá první krok směrem k Němu. Poslechněte si audiozáznam na našich stránkách.