V těchto dnech se koná ve Vsetíně multižánrový křesťanský festival, jehož hostem je také Doc.Jiří Beneš, teolog, biblista a vedoucí katedry biblistiky a judaistiky na Husitské teologické fakultě UK. Bylo by škoda jeho přítomnosti nevyužít. Proto se dnes konala společná bohoslužba všech valašských sborů ve Vsetíně a bratr Beneš nám sloužil kázáním.

Videozáznam můžete shlédnout zde.

Sobotní školou nás provedl bratr Jaromír Juřínek. Úkol měl název Život proměněný Kristem. Pavel podrobněji popisuje, jak konkrétně vypadá „nový“ život věřících, který je svědectvím o síle Boží lásky a evangelia. Stylisti dokážou změnit výzor člověka k nepoznání, např. udělat z bezdomovce váženého občana. Dobří učitelé dokážou vypěstovat u svých žáků kultivované projevy řeči a jednání. Duchovní vůdci dokážou motivovat věřící ke křesťanskému způsobu života, který buduje jednotu. Většina lidí se dokáže chovat tak, aby si neudělali ostudu, nebo se alespoň přetvařovat na veřejnosti. Jedině Duch Svatý ale může změnit charakter člověka a jeho smýšlení.

Jak by se změnil náš sbor, kdybych:

  1. a) vyvíjel pozitivní vliv, který povznáší, buduje víru a posiluje morálku
  2. b) vynakládal více energie na podporu dobrých věcí a méně na kritiku chybných kroků
  3. c) si vážil spoluvěřících, s kterými nesouhlasím
  4. d) žil radostně a hledal každou příležitost k budování a utvrzování víry svých bratří a sester

Po krásné písni v podání Lenky Kubičíkové jsme se mohli spolu s bratrem Benešem zamýšlet nad tím, co je to evangelium. Máme správnou představu, jakou zvěst toto slovo představuje? Zaposlouchejte se do audio záznamu na odkazu „Kázání“. Omluvte zhoršenou kvalitu zvuku.