Krásným sluníčkovým počasí dnešní soboty dává léto znát, že se ještě nechce vzdát své vlády, a že když přišlo letos později, vynahradí nám to krásným babím létem. A to nás velmi těší. Děkujeme našemu Pánu za nádherné dny, kdy můžeme podniknout nějaký pěkný výlet, nebo si udělat radost prací na zahrádce.

Dnešní úkol s názvem „Evangelium pokoje“ s námi probrala Květa Tyšerová. Zde jsou nejdůležitější myšlenky.

Obranný charakter našeho boje vyžaduje spíše bojovou výstroj než výzbroj. Armády nepřítele napadají osamocené Kristovy následovníky. Ne naopak. Abychom ve „zlý den“ obstáli ve „svém boji“, musíme používat „ochranné prostředky“. Pavlova slova „… žije ve mně Kristus…“ jsou konkrétním příkladem přepásání se PRAVDOU (Ježíšem). Naše chování k druhým lidem má ukazovat na velký Boží plán sjednotit vše v Kristu. Při pohledu na přesilu nás může přepadnout strach a pochybnosti. Důvěra v Boha a jistota spasení nám je zase pomůžou překonat. Používejme Slovo Boží výlučně jako obrannou zbraň, nikoli útočnou. Modlitba je snad nejdůležitější částí výstroje křesťana. Pravidelně se modleme za bratry a sestry, ale nezapomínejme se modlit také za sebe. Žijeme v neustálém ohrožení. Proto nesmíme obrannou výstroj nikdy odkládat.   

Příspěvek před kázáním nám měla představit Svaťka Balážová, ale protože se nemohla dnes dostavit, zastoupila ji sestra Iva Chárová, která nám přečetla báseň od Jana Skácela.

„Pane, ať jsi stéblo trávy, nebo obyčejný list,

Prosím, dej, ať aspoň trochu umím ve tvých vzkazech číst.

Prosím, dej, ať řeči stromů aspoň trochu rozumím,

Ať vědí, že se učím a že nic neumím.

 

Dej, ať zlomím svoji pýchu, dej mi hledat pokoru.

Když se trápím zbytečnostmi, ať pohlédnu nahoru.

Ať mi stačí dohlédnout na obzor, který jsi mi dal, ať se smířím se vším, co jsi mi kdy dal.

 

Dej mi sílu snášet pokojně, co změnit nemám sil,

A odvahu, abych to, nač stačím, na tomhle světě pozměnil.

A dej mi taky prostý rozum, který vždycky správně rozezná,

Co se změnit nedá a co se změnit dá.“

 

Kázáním nám posloužil bratr Bohumil Mroček. Poslechněte si jeho audio záznam na našich stránkách.