Třetí čtvrtletí tohoto roku mělo netradičně 14 sobot, a ta poslední nastala právě dnes. Svou návštěvou ve shromáždění nás potěšili jak manželé Klečkovi, tak příbuzní Pimkových a Kimlerových z Kanady a z jižních Čech. Hned bylo o čem povídat.

Úkolem sobotní školy s názvem „Milost vám a pokoj“ nás provedl Petr Chára. Šlo vlastně o shrnutí nejdůležitějších témat, která nám apoštol Pavel ve svém listu Efezským předkládá. Nezaměřuje se na místní problémy. Dopis píše tak, jako by se snažil oslovit všechny věřící a všechny křesťanské sbory v kterémkoliv místě a době. Nadčasová témata dopisu mají za úkol ovlivnit náš svět a naše uvažování.

Jaké důležité pravdy dopisu Efezským by měly formovat náš život?

  • Boží plán vykoupení byl vytvořen ještě před stvořením
  • Spasení není z našich skutků, ale z naší víry. Spasení je díky milosti Boží a prostřednictvím Ježíše Krista, je to dar Boží
  • Jsme plnohodnotnou součástí církve, mluvit bychom o ní a společenství měli mluvit pozitivně a s vděčností
  • Vyjadřování křesťanů by mělo být naplněno slovy, která pomáhají a přinášejí milost
  • Naše chování k druhým má být formováno Božím odpuštěním a Boží láskou

Sobotní školku mládeže vedla Adélka Vráblová. Kromě připomenutí příběhu o Mojžíšovi a Desateru si také děti zahrály biblické pexeso.

Když se ve sboru objeví Danuška Klečková, je jasné, že se můžeme těšit na hudební vystoupení. Nejinak tomu bylo dnes. Zahrála nám pěknou mládežnickou píseň na svůj oblíbený hudební nástroj – na zobcovou flétnu, na kterou hraje už od 12 let. A ikdyž, jak říká, neumí do dneška noty, poradí si s každou písní a bezchybně ji zahraje.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Martin Mikláš. Zamýšleli jsme se nad tím, co je to hřích, co je víra, a pomocí biblických veršů jsme našli mnoho souvislostí, které nás dříve nenapadly. Netradiční kázání doplněné řadou příběhů ze života najdete v audio podobě na našem webu.