Je to už týden, kdy proběhl v naší modlitebně křest a památka večeře Páně, ale stále v nás doznívají pocity radosti a sounáležitosti. Jsme Pánu vděční za úžasnou atmosféru, která je teď v našem společenství.

Uvádění sobotní školy se ujala nejmladší zástupkyně rodiny Mročkových – Jindřiška. Je milé, když se mladí zapojují do činnosti sboru. Úkol  sobotní školy s názvem „Poselství pro velká města“ s námi probrala Květa Tyšerová. 

Milující Bůh se snaží s láskou oslovit každého člověka. Týká se to i obyvatel malých či velkých měst. Svědectví evangelia musíme nést i do měst. Mnozí jednají jako Jonáš a z různých důvodů před tímto úkolem utíkají. Ježíš sloužil nejen lidem v izraelských městech, ale také obyvatelům přilehlých regionů. Těm, kteří nebyli součástí židovského národa a vyvoleného lidu. Své následovníky vedl k práci, která překračovala kulturní a národnostní hranice. I adventističtí misionáři působící ve velkých městských aglomeracích čelí navzdory různým překážkám mnoha výzvám.  Do velkých měst se dostává zvěst evangelia nesnadno. Jaké příležitosti nám Bůh ve městech otvírá, abychom chápali misijní práci šířeji a abychom potlačovali svůj fanatizmus a duchovní pýchu? Jak nám služba ve městech může pomoci rozšířit naše chápání evangelizace? Mistr je Bůh, a ne smrtelný člověk. A přece vyzývá lidi, aby byli nositeli, jejichž prostřednictvím může dát světlo těm, kteří jsou v temnotě. Bůh má drahokamy ve všech církvích a není na nás, abychom odsuzovali ty, kdo se hlásí k víře, ale v pokoře a lásce jim předkládali celou pravdu tak, jak jsme ji sami našli v Ježíši. Ať lidé vidí zbožnost a oddanost, ať vidí Kristovu povahu a budou přitahováni k pravdě. 

Naše mládežnice nám zavedly nový „zvyk“ – teplý čaj podávaný během přestávky. U voňavého nápoje a lahodné sušenky se dobře povídá.

Kázáním z Božího slova nám posloužil Bohumil Mroček. Zamýšlel se na povoláním laických kazatelů ke zvěstování slova Písma. Vzpomínal na své začátky. Mnohdy je kazatel vystaven kritice. Je kritika konstruktivní nebo destruktivní. I ta druhá může člověka někam posunout. Má se kazatel obhajovat? Jak to dělal Ježíš? Poslechněte si zamyšlení na našem webu.