Velikonoční svátky, nejdůležitější křesťanský svátek, kdy se radujeme, že náš Pán Ježíš Kristus obětoval svůj život za nás hříšné, připadl letos na přelom března a dubna. Zahrádky a parky nás díky nestandardně teplému počasí překvapují úžasnými květy, nádherou Božího stvoření. Díky za tu krásu, při které se srdce raduje. Díky také za návštěvu kazatele Jana Majera s manželkou, který působil v minulosti v našem sboru a velmi rádi ho vždy vidíme.

Úkolem sobotní školy nás provedl Bohumil Mroček. Poslední část měla povzbudivý název „Očekávej na Hospodina!“ Během našeho studia jsme šli cestou bázně před majestátním Hospodinem, Králem a Soudcem. Cestou radosti z vysvobození, odpuštění a ze spasení, které dává Bůh. Cestou smutku, bolesti a nářku a také cestou úžasného zaslíbení věčné Boží přítomnosti a očekávání nekonečného uctívání Boha v celém vesmíru. Žijeme nadějí na příchod našeho Pána, kdy se naplní naše touha po Bohu. Očekávání na Hospodina není nudné nicnedělání či zoufalé vyhlížení slavné události. Naopak, čekání na Hospodina je naplněno důvěrou a vírou, která se projevuje ve skutcích. Čekání je radostí, která posiluje naše srdce obnovující se nadějí a Bohem darovaným pokojem.

Chvíle před kázáním jsme vyplnili připomenutím si činu neskutečné a pro nás nepochopitelné lásky našeho Boha k nám. Shlédli jsme video o ukřižování Ježíše Krista na Golgotě i následné vzkříšení, díky kterému byly odpuštěny naše hříchy a máme naději na život věčný.

Kázáním nám posloužila Blanka Novotná. A i když původně měla připraveno zcela jiné zamyšlení, změnila na poslední chvíli téma a přemýšlela spolu s námi právě o Velikonocích. Jaký je vztah člověka ke člověku, jaký je vztah člověka k Bohu a Boha k člověku? Na tyto otázky najdete v audio záznamu kázání na našem webu.

Sváteční chvíle po kázání nám zpříjemnila sestra Dana Klečková, která pro nás zahrála na kalimbu, velmi zajímavý a v našich končinách netradiční hudební nástroj.

Přejeme všem požehnané Velikonoční svátky a mnoho radosti ze vzkříšení našeho Pána.