Dnešním dnem začínáme studovat nový úkol „Velký spor“. Téma, které je velmi důležité, především teď v poslední době. První úkol sobotní školy nese název „Nejstarší konflikt“ a bude se zabývat počátkem velkého sporu mezi dobrem a zlem. Jsme Pánu vděčni, že v našem sborečku místo minulých sporů vládne láska, radost a pokoj. Jistě ne naší zásluhou. I za to chceme dnes Bohu vzdávat chválu a velebit ho za Jeho trpělivost a lásku.

Úkolu se zhostila před odjezdem za velkou louži Anička Petrovičová. Začali jsme Luciferovou vzpourou v nebi a zkoumali původ zla a také Boží trpělivost při řešení problému hříchu.

Bůh je Bohem neskonalé lásky. Samotnou podstatou Boha je láska. Všechny jeho skutky jsou skutky lásky.  Lásku nelze nikomu vnutit a nelze ji od nikoho ani vyžadovat. Odepřít možnost volby znamená zničit schopnost milovat. A bez schopnosti milovat není možné prožívat skutečné štěstí. Bůh si získává naši věrnost svou láskou. Velký spor mezi dobrem a zlem Bůh ukončí a už nikdy nedovolí, aby ve vesmíru vznikl hřích. Božím záměrem je ukázat celému vesmíru, že vždy jednal v nejlepším zájmu svého stvoření. Pohled na svět optikou Boží lásky, ve světle velkého sporu mezi dobrem a zlem, každého z nás ujišťuje, že dobro zvítězí nad zlem a toto vítězství bude konečné.

Příspěvek před kázáním měla dnes Zdenka Pimková, která nám přečetla článek z časopisu „Život víry“. Jeho autorka popisuje návštěvu bohoslužby plné lásky a pohody, ale tato láska nebyla mířena k Bohu. Příjemné setkání přátel protknuté hezkými písničkami nemělo se zvěstováním evangelia nic společného. I tak to vypadá v některých sborech, a nejen v naší církvi.

Kázáním nám posloužil bratr Jiří Kloda ze sboru Vsetín. Pokračoval v sérii zamyšlení nad knihou Daniele, a jak je jeho dobrým zvykem – biblické události podkreslil informacemi z historie. Poslechnout si ho můžete na našem webu.

Bohoslužbu jsme zakončili posezením u plného stolu, ke kterému nás pozvala naše dnešní jubilantka Svaťka. Přejeme Boží požehnání do dalších let.