Sborová zahrada se proměnila v barevnou paletu. Nikdo nedokáže namíchat takové barvy a vytvořit takové tvary a vůně květin, jako náš dobrý Pán. Děkujeme za sluníčkovou sobotu, radostné ráno a možnost trávit dnešní den opět spolu, ale především s Bohem.

Nádherná příroda jakoby se ze zahrady přesunula do modlitebny. Bohoslužbu jsme začali shlédnutím videa – Žalm 11 a 12 doplněný o krásné fotografie. Po připomenutí sobotního úkolu z minulého týdne, které pro nás zpracoval daleko za oceánem náš milý bratr Jenda Petrovič, jsme se pustili do úkolu nového. „Láska, nebo sobectví?“ tak zněl jeho název a naším učitelem byl Franta Tomanec. S tradiční lehkostí a osobitým přístupem se spolu s námi zamýšlel nad paralelou mezi Ježíšovými slovy o zničení chrámu v Jeruzalémě a posledními dny před jeho příchodem. Při našem studiu jsme se soustředili na satanovu strategii, jak oklamat a zničit Boží lid. Čeho se mu nepodaří dosáhnout pronásledováním, bude se snažit dosáhnout pomocí kompromisu. Bůh o tom ví, a i v těch nejnáročnějších časech ochrání svůj lid.

Třída mládeže a přátel studovala spolu s Adélkou Vráblovou Ježíšův život. Znalost biblických událostí si „studenti“ ověřili pomocí biblické hry.

Bez jednoho týdne to budou přesně 2 roky, kdy do našeho sborového domu přišly dvě sestry z Ukrajiny, aby zde našly dočasný druhý domov a útočiště před ruskou agresí, která právě v místě jejich bydliště, na hranici s Ruskem, znemožňuje žít pokojným životem. Našly nejen otevřenou náruč našeho sboru, ale především Pána Ježíše. Odevzdaly mu své životy prostřednictvím křtu. Vyrovnat se s jiným prostředím, kulturou a jazykem není vůbec jednoduché. Ale naše sestry to zvládají skvěle. Jak úžasně se jedna z nich – Olenka – popasovala s češtinou, nám dnes předvedla před kázáním. Přečetla nám česky kapitolu z knihy „Minutové modlitby pro ženy“, a chválení jí šlo velmi dobře.

Kázáním z Božího slova nám posloužil kazatel Hynek Dona. Navázal na úkol sobotní školy a reagoval na akci jednoho „bratra“, který umisťuje po republice billboardy odsuzující představitele jiné církve a nedobrým způsobem prezentuje naši církev. Jak bychom měli působit na své okolí? Čím? Úkol nás nabádal žít jako Ježíš – pomáhat slabým, nemocným, potřebným, mít rád lidi bez rozdílu, sloužit. Ježíš vybízí také k šíření evangelia. To je dobrá zpráva o našem Pánu a jeho vysvobozující oběti, ne soubor útoků a pomluv jiných. Jsou činy, ke kterým nás ponouká Duch svatý, a jiné, ke kterým nás ponouká satan. Přemýšlejme o tom, koho budeme svým životem představovat. Záznam kázání najdete na našem webu.