„Jsi se mnou?“ – Ježíš

Každý z nás poznal, že poslední dubnová sobota bude jiná než ostatní, díky množství mládežníků, kteří se hemžili modlitebnou našeho sboru. Byla zde totiž po dlouhé době akce We-send.

Mládežníci se na už tradiční akci ale začali sjíždět už v pátek, kdy se skrze zamyšlení snažili naladit na vlnu tématu víkendy: „Jsi se mnou?“ – Ježíš.

Sobotním dopolednem nás provedl Dan Kašlík svým kázáním a po výborném obědě nás s ním čekalo i interview, kterým nám předal zajímavé myšlenky na téma víkendu. Každý z nás také dostal malinký květináček a hrách, který nám za nějaký čas vyklíčí a bude symbolizovat naši víru, když semínko padne na úrodnou půdu. Za zvuku harfy jsme se mohli zamýšlet nad Božím slovem a tentokrát nemohly chybět ani workshopy. Každý si přišel na své, protože jsme měli na výběr hned ze 3 workshopů – společné modlitby v modlitebně, modlitební deník či čas strávení s Bohem v přírodě.

Já s Jindřiškou a naším kamarádem Ivem jsme si zvolili čas s Bohem v přírodě a bylo to tak krásné, že na to budu vzpomínat ještě velmi velmi dlouho. Seděli jsme na dece v parku před zámkem a navzájem se obohacovali o myšlenky i starosti, za které jsme se nakonec i poměrně dlouho modlili. Po příchodu a společném ukončení soboty jsme volný program využili k večerní procházce do nedalekého fast-foodu na tzv. druhou večeři a celý den jsme zakončili hraním deskových her do brzkých ranních hodin.

V neděli nás čekalo už jen zamyšlení, úklid a odjezd. Věřím, že pocit vděčnosti zůstal v každém z nás i po skončení víkendu a my už se moc těšíme na další.

Adéla Vráblová