Počasí posledních dnů připomíná dobu potopy. Prší a prší a prší. Stejně jako za dnů Noe jsme se uchýlili do bezpečné archy – modlitebny. Sice by se nám chtělo brblat, protože bychom byli raději za sluníčko a příjemné teploty dovolující pasivní odpočinek v přírodě nebo aktivní na zahrádce, ale v souladu s 5.Moj 11.kapitolou vyznáváme, že Bůh „dává zemi déšť v pravý čas“, a vše je v nejlepším pořádku.

Úkolem s názvem „Základ Boží vlády“ nás provedla Anna Petrovičová.

Díky intenzivnímu studiu Bible adventisté pochopili, jaký význam má zákon pro službu v nebeské svatyni svatých. Při promýšlení jeho významu také objevili důležitost čtvrtého přikázání, které hovoří o sobotě jako o dni odpočinku. Dá se říci, že toto přikázání – více než kterékoli jiné – jasně identifikuje Boha jako našeho Stvořitele. Skutečnost, že Bůh je naším Původcem, představuje základ každého pravého uctívání. Je to téma, které bude mimořádně důležité i v posledních dnech dějin země. Satan měl od začátku jeden hlavní cíl: podkopáváním Božího zákona zmařit uctívání Boha. Ví, že přestoupit zákon „v jednom přikázání“ znamená „provinit se proti všem“. Právě proto navádí lidi, aby přestupovali Boží zákon. To je také důvod, proč satan tak nenávidí sobotu. Sobota totiž ukazuje lidem na Stvořitele a na to, jak ho mají uctívat. Zákon definuje, co je hřích. Dokud se lidé snaží být věrni Bohu, musí i jeho zákon zůstávat v platnosti, včetně přikázání o sobotě. Cílem této lekce je ukázat souvislost mezi svatyní, Božím zákonem, sobotou a nadcházející krizí v souvislosti se znamením šelmy. Budeme také zkoumat význam soboty pro lidi žijící v době konce.

Kázáním z Božího slova nám posloužil bratr Zdeněk Dlabaja ze sboru Frenštát pod Radhoštěm. Tématem byla pravda. Známe absolutní pravdu a relativní. Při zamyšlení jsme vyšli z textu Jan 18, 33.-38.

Verš 37. Pilát mu řekl: „Jsi tedy přece král?“ Ježíš odpověděl: „Ty sám říkáš, že jsem král. Já jsem se proto narodil a proto jsem přišel na svět, abych vydal svědectví pravdě. Každý, kdo je z pravdy, slyší můj hlas.“ Poslechněte si s námi audiozáznam.