První prázdninová sobota byla přímo tropická. Někteří se už rozjeli na dovolenou, ale přesto se nás sešlo dost na to, abychom prožili požehnaný čas.

Po připomenutí důležitých myšlenek minulého úkolu z pera Jendy Petroviče jsme se společně vrhli na probírání posledního úkolu tohoto čtvrtletí spolu s Květou Tyšerovou. Krásný název úkolu „Vítězství Boží lásky“ nás ujistil v tom, že i když nás nečekají lehké časy, boj mezi dobrem a zlem byl již dávno vybojovaný smrtí Ježíše na kříži a vítěze dobře známe. A spolu s ním jsme zvítězili nad svými hříchy i my, a zlých časů se nemusíme bát.

Budoucnost můžeme očekávat s nadějí, i když přicházejí náročné časy. Navzdory možnému utrpení, navzdory přicházejícím obtížím nebo smutku a bolesti, které by mohly zasáhnout do našeho života, díky naději, že se blíží lepší den, můžeme žít smysluplně a s radostí. Když nastanou temné dny a vzniklá situace bude přímo ohrožovat náš život, zaslíbení Kristova příchodu může i nadále naplňovat naše srdce nadějí.

Kázáním z Božího slova nám posloužila Blanka Novotná ze sboru Vsetín. Její kázání jsou vždy lidská a přemýšlivá. Všude kolem nás se odehrává boj – Ukrajina, Izrael, Gaza. Když už zemi nesužuje válka, nastoupí přírodní pohromy – povodeň v Dubaji, sesuvy půdy ve Švýcarsku. Z médií se na nás valí samá negativa. Můžeme ale televizi nebo rádio vypnout a boj se nás přestane týkat. Ale každý z nás se nachází v boji, ze kterého utéct nemůžeme. V boji dobra se zlem, Krista se Satanem. A ten právě v této době vrcholí. Jak se bránit útokům zlého, abychom nepřišli o život s Bohem? Bible nám dává jasnou odpověď. Nabízí nám dokonce celou zbroj pro tento nerovný zápas. Co to je si připomeňte v audiozáznamu kázání.

Sladkou tečkou bohoslužby byl dortík od manželů Chárových, kteří oslavili výročí svatby. A protože u tohoto obřadu byl před 4 lety celý sbor, oslavit to musí také všichni. Dobrou chuť a požehnaný zbytek soboty a celý následující první prázdninový týden !