Jednou za čtvrt roku slavíme památku Večeře Páně a ještě intenzivněji než jindy si připomínáme velikost Boží lásky, která neváhala obětovat svého Syna za hříchy každého z nás. Hospodinova trpělivost je neskutečná. Kolikrát jsme již prosili za odpuštění hříchů a očištění našich srdcí, a jak dlouho nám naše pokora vydržela? Jen díky milosti našeho Pána můžeme mít naději na život věčný v Jeho stínu.

Pomalu se nám uzavírá toto čtvrtletí a naše studium zkoumající Velký spor se uzavírá. Dne jsme s vedoucím sboru Pavlem Pimkem řešili „Závěrečné události Země“. Cílem lekce bylo odhalit, co říká prorocké slovo o závěrečných událostech. Ellen G. Whiteová píše: „Přichází bouře, neúprosná ve své zuřivosti. Jsme připraveni jí čelit?“ Cílem Kristova života, jeho smrti, vzkříšení a služby v nebeské svatyni je zajistit, abychom se dostali domů. Prorocká poselství knih Daniel a Zjevení jsou Boží pokyny zejména pro lidi v době konce. Rady a proroctví nám mají pomoci překonat životní bouře, abychom jednoho dne mohli pocítit vroucí objetí milujícího Spasitele.“ Shrnutí úkolu najdete na našich stránkách.

Třída B sobotní školy spolu s Ivou Chárovou studovala potopu. Kolik podobností spatřujeme v době před potopou a nyní. Kolik zla, svévole, pýchy a opovrhování Bohem vidíme v dnešní době okolo nás. Měli bychom se z příběhu poučit. Sice s námi Pán uzavřel smlouvu, jejímž znamením je duha a celosvětová potopa už nás nikdy nepostihne, ale důsledky našich hříchů mohou být mnohem fatálnější.

Památkou Večeře Páně nás provedl kazatel Hynek Dona. Kázání si můžete poslechnout na našem webu. Nedokážeme pochopit velikost Boží lásky, svými lidskými rozumy neobsáhneme Boží milost a dobrotu, díky níž podstoupil Ježíš muka ukřižování. Pro ty, kdo ho bili, mučili, zabili, ale také pro každého z nás dal svůj život. S velkou vděčností a pokorou jsme se zúčastnili nádherného obřadu umývání nohou a po vyznání hříchů jsme přistoupili k přijímání vína a chleba jako symbolů Kristovy krve a těla. Kéž nás Pán vede tou správnou cestou a pomáhá nám žít tak, abychom Mu nedělali ostudu. Sami bez Něho to nedokážeme.

Krásnou sobotu jsme završili společným agapé, které pro nás uspořádaly jubilantky sestry Anička Petrovičová a Naděnka Donová. Děkujeme nejen za plný stůl dobrot, ale především za to, že jsou součástí našeho společenství.