Dnešní sobota byla celá v očekávání – náš ordinující kazatel Jarek Šlosárek nám odletěl. Ani ne tak do teplých krajů, jako spíše do studených – do Kanady za vnoučátky. A tak se nám dnes měl představit jeho nástupce bratr Jiří Loder. Jeho rozzářenou tvář nešlo přehlédnout 🙂 . Přivítal se s každým z nás a bohoslužba mohla začít.

Nejprve jsme již tradičně shlédli další díl seriálu Line age, tentokrát o Martinu Lutherovi a jeho 95 tezích. Sobotní školu na téma Prožívání jednoty v ranné církvi – pro náš sbor hodně ožehavé téma – s námi probral Petr Kimler, s dětmi se učila Iva Burešová. Nezapomněli jsme ani na slovíčko pro děti. Vyslechly si příběh o harmoniu, po kterém chudá rodina velmi toužila a modlila se za ně, a které díky modlitbám  bylo uchráněno i před vojáky, kteří ho chtěli zabavit.

Dnešním dnem začal Modlitební týden a proto jsme si přečetli první z řady přednášek na téma „Bible – Boží slovo“.

Celé téma nám potom shrnul náš nový ordinovaný kazatel Jiří Loder. Svou promluvu založil na své zkušenosti, se kterou se nám představil – jak on poprve ucítil radost a štěstí nad Biblí. Příběh byl velmi zajímavý, můžete si jej přečíst v archivu kázání.

Po ukončení bohoslužby jsme ještě zůstali na členském shromáždění, abychom odsouhlasili rozpočet a jména zástupců, které vyšleme na zasedání konference. A protože den pokročil, rozjeli jsme se do svých domovů. Ale za pár hodin se sejdeme opět – na nedělním modlitebním setkání. Těšíme se na vás.