Dnešní sobota je druhou sobotou Modlitebního týdne. Celý týden jsme se scházeli v domácnostech, abychom společně přemýšleli nad Božím slovem, a hlavně se modlili. Je tolik potřebných lidí, kteří potřebují Boží pomoc ! Byly to velmi příjemné večery a my jsme cítili Boží přítomnost.

Pobožnost jsme začali již tradičně promítáním dalšího dílu seriálu Line age. Sobotní školu na téma „Obrazy jednoty“ s námi studoval Petr Chára. Diskutovali jsme o vztahu církve k Bohu, o vzájemných vztazích členů církve a o vztahu církve ke společnosti. Děti v sobotní školce začaly vymýšlet a cvičit novoroční besídku pod vedením Ivy Burešové.

Podělili jsme se o přečtení poslední přednášky Modlitebního týdne, které završil kázáním milý host dnešní bohoslužby – Peter Čík, tajemník kazatelského oddělení CASD. Zaměřil se na téma tohoto týdne – Boží slovo, Bůh, pravda. Přepis najdete v archivu. Naše modlitební úsilí bylo završeno sbírkou na misii, tentokrát na misijní činnost MSS a na celosvětovou misii. Úkolu zjistit výslednou sumu sbírky se ujal pokladník sboru, starší sboru a náš milý host.

Po ukončení bohoslužby jsme se ještě sešli ve sborové místnosti a využili přítomnosti tajemníka Petera Číka, kterého jsme poprosili o informace  o dění v církvi, plánech naší církve a postojích církve k závěrům Generální konference.  Při šálku dobrého čaje jsme prožili příjemné odpoledne.