Omezení v důsledku pandemie opět zpřísnila. Po otevření škol se počet nakažených koronavirem  zvýšil a bohoslužby může navštěvovat omezený počet věřících. Náš sboreček se naštěstí scházet může, takže jsme se opět zamířili do naší milé modlitebny, abychom prožili sobotní den odpočinku s Pánem a svými bratry.

Nový díl Line age vzpomínal na působení Ellen White v Austrálii, Novém Zélandu a v Jižním Pacifiku. I když prosila Boha o vidění a ujištění, že má podniknout tuto dalekou cestu, nedostalo se jí ho. Přesto odjela a její návštěva zde byla požehnáním, a je až do dnešních dnů.

Už si pomalu zvykáme na to, že místo zpěvu sledujeme písně na internetu. Určitě jsou krásné, ale co si budeme nalhávat – zpěv je zpěv. Už se těšíme, až toto nařízení zakazující zpívání skončí. 

Sobotní školou s názvem „Sobota – praktická škola Boží lásky“ nás měl provázet Pavel Pimek, ale kvůli zdravotním potížím ho musel nahradit Petr Chára. Sobota je jeden z charakteristických znaků naší církve, díky kterému se výrazně lišíme od ostatních. Je pro nás velmi důležitá a jsme vděčni Pánu za tento požehnaný den.

Mládež si v sobotní školce připomněla zázraky Pána Ježíše a následně pokračovala v nácviku besídky. Role jsou rozdány, písničky zvoleny, takže s chutí do toho !

Kázáním nám posloužil Hynek Dona. Dnes začal netradičně – videoklipem vánoční písně Holy night. Ta nám měla připomenout, že blížící se vánoce jsou dnes chápány zcela jinak, než by měly být. Nejde o komerci, plný stůl a hromady dárků. Jde o pomoc potřebným, společenství s rodinnou a dělání radosti bližním. V tomto duchu se odvíjelo i kázání.

Přejeme všem bratrům a sestrám poklidné prožití svátků.