Krásné zářijové počasí s letními teplotami láká k tomu, abychom si prodloužili prázdniny a vyrazili na opožděnou dovolenou. Přejeme všem, kteří vyrazili ještě k moři či na chalupy, aby je Pán chránil a v pořádku se vrátili.

Protože učitel sobotní školy Franta Tomanec je jedním z těch, kteří se rozhodli načerpat energii pro budoucí dny v nejkrásnější katedrále – v nádherné přírodě, a vyrazil s rodinou na dovolenou, provedl nás úkolem opět Miloš Mroček. Jeho název je pro většinu z nás problém – „Trpělivé čekání“.

Naše netrpělivost se projevuje nejvíce tehdy, když něco moc chceme nebo když jsme dostali od někoho slib, ale dosud ho nesplnil. Často se uklidníme, až když dostaneme, co jsme očekávali. V životě to však chodí tak, že na většinu věcí je třeba čekat. Z čekání jsme často podráždění a netrpěliví. V takovou chvíli je téměř nemožné prožívat mír a důvěřovat Bohu. Naučit se být trpělivým není snadné a někdy je právě to podstatou naší zkoušky. Během čekání máme dvě možnosti. Buď se zaměříme na to, na co čekáme, nebo na Toho, kdo má všechno ve svých rukou. Při čekání nejde ani tak o to, jak dlouho čekáme, ale jaký je náš postoj během čekání.

Úkol nám radí – důvěřuj Hospodinu. Spolehni se na něj, on bude jednat. Neznepokojuj se, protože Hospodin je tvým Bohem a dělá všechno pro tvé dobro – i v této chvíli. Nemusíš se trápit, nemusíš brát věci do vlastních rukou. Tvůj Otec na nebi o tobě ví. Důvěřuj mu. Vlož celou svou důvěru do jeho rukou.  Hledat blaho a těšit se v Bohu znamená bezmezně mu ve všem důvěřovat. Náš pokoj nemůže narušit vůbec nic, protože Bůh je tady a jedná. Můžeme ho chválit, dokonce se radovat, protože našeho Boha nemůže nikdo oklamat. Když se naučíme takto žít, dostaneme to, po čem touží naše srdce. Dostaneme to, co nám chce náš milující Otec dát. A stane se to v době, která je nejvhodnější pro nás i pro jeho království.

Kázáním nám dnes posloužil bratr František Číhala. Do zamyšlení zapojil nás všechny, předčítali jsme verše vztahující se k tématu. Připomněli jsme si, že Pán má úkol pro každého z nás. Máme hledat a přivádět k Pánu své sousedy, kolegy a blízké. Bible nás k tomu nabádá pomocí podobenství Luk kap.15. Zvukový záznam nádherného zamyšlení najdete  na našem webu.