První sobota nového školního roku nás přivítala ještě nádherným (až moc) prázdninovým počasím. Ani se nechce věřit, že dny lenošení, cestování a odpočívání jsou ty tam. Ale žádné smutnění, vše je jak má být.

Úkolem sobotní školy „Poslední dny“ nás provedl Petr Chára.  A netýkal se posledních dní prázdnin, ale posledních dnů jeruzalémského chrámu.

I když žijeme přítomností, často přemýšlíme o budoucnosti. Ježíš obrací pozornost učedníků i čtenářů evangelia na několik událostí posledních dní. Pohled na chrám a město byl úchvatný, ale časově omezený. Věřící budou pronásledováni, postaveni před soud a někteří budou zabiti. V souvislosti s pádem Jeruzaléma Ježíš mluvil o „znesvěcující ohavnosti“. Kromě naplnění římskými legiemi lze předpověď spojit s Danielovým proroctvím. Prorocká slova předznamenávají rozsáhlé pronásledování křesťanů. Ježíš dále varuje před hrozbou falešných proroků a mesiášů. Radostným vyvrcholením posledních dní bude návrat Ježíše Krista.

Celý Nový zákon říká, že bude osobní, doslovný, viditelný a slyšitelný. Ve světě se odehrává mnoho znepokojujících událostí.

Lidé jsou skutečně vystrašení. Neznáme přesné datum Kristova příchodu, a proto máme bdít.

Petr měl pro nás také připraven příspěvek před kázáním, což byla písnička „Jak úžasná láska“ za doprovodu jeho kytary, kterou jsme si s chutí zazpívali na oslavu našeho Pána.

Kázáním z Božího slova nám posloužil Bohumil Mroček. Nejprve se nám svěřil se svým vnímáním prázdnin a potom promluvil k tématu minulých úkolků sobotní školy. Věci nejasné a těžce řešitelné nás nutí hledat východisko, cestu. Jak najít tu správnou? Co když se v našem životě objeví „inflace“ vztahů? Poslechněte si zamyšlení na našich stránkách.